Pitkästä aikaa oli "ylimääräistä" aikaa, joten vietin pienen tottistuokion molempien kanssa tuossa ihan omalla pihalla. Huomaa, ettei tuollaisille aktiivisille koirille pelkkä lenkitys riitä ajanvietteeksi, molemmat olivat vähintään sen sata lasissa, hepuliherkkiä ja Napille tokoilu meinas olla turhankin suuri kiihkoilun aihe!

Erkille ruutua ja luoksetuloa. Otin alkuun tuota oikean paikan löytymistä ruudusta, sitten jokunen ruutuun lähetys ja pysäytys kauempaa. Lopuksi vielä pari kertaa ruutu kokonaisuudessa. Päälisin puolin olin aivan tyytyväinen, mutta Erkikin tursusi niin paljon intoa, että pari kertaa piti keskustella, mitä nyt ollaankaan tekemässä...
Erki teki myös useampia toistoja luoksetuloja, seisomaan pysäytystä. Olin alkuun aika lähellä, jotta sain pallon varmasti heitettyä Erkin taakse. Alkuun otin taas suoraa pallonheittoa, sitten viiveellä. Olin yllättynyt siitä, että pitkän tauon jälkeen tämä sujui aika hyvin. Ennakointia ei ollut yhtään ja kuitenkin pysäytyi nyt myös käsimerkkiin.
Ilmeisesti mun pitää vain olla tämän kanssa kärsivällinen ja jaksaa ottaa lukemattomia toistoja tuosta läheltä, ennen kuin suunnittelenkaan matkan pidentämistä. Tämä on ehdottomasti vaikein meille tämä luoksetulosta  seisomaan pysähtyminen. (toisaalta, onhan se mukavaa, että koira haluaa tulla täysiä luokse... ;) ei vaan palvele tokoa aina.)

Noora aloitti paikallaololla, ensimmäisen kerran kuin jätin nousi istumaan heti kun käännyin kohti. Otin koko jutun uudelleen alusta ja paikallaolo meni hyvin, Noora oli maassa n.2min ja Nooraksi melko rauhallinen (mitä nyt häntä heilui koko ajan, niin kuin aina). Pari kertaa paikallaolon aikana kehuin sitä ja luokse palatessa palkkasin heti eteen alas, ennen kuin itse siirryin Nooran sivulle. Malttoi odottaa sivu-käskyä, palaamistreeneistä on selvästi ollut apua! Niin tyytyväinen olin, että en ottanut paikallaoloa enempää.
Noora jatkoi paikalla seisomisella ja tätä tehtiinkin useampia toistoja, aina hieman pidemmälle kuitenkin päästiin. Ensin palkkasin kun pysyi paikalla seisomassa kun siirryin metrin sen etupuolelle ja siitä pikkuhiljaa lisää matkaa ja siirtymistä sivummalle. Muutama liikkeestä seisomaan jättökin pallolla.
Noora lopetti tänään luoksetuloihin, jossa ainoa ongelma on se, että menee helposti istumasta maahan. Tänäänkin joudun pari kertaa käydä jättämässä Noora uudelleen kun meni maahan.

Ollaan hiukan Juhan kanssa tavoitteista puhuttu ja toivoisin voivani Napin kanssa käydä kokeilemassa tokoa kokeessa tämän vuoden aikana. Katsotaan...
Nooran kanssa tavoittena tälle vuodelle on:
Mejäillä enemmän -> VOI 1, eikä tuo JVA:kaan mahdoton ole, riippuu miten on juoksut ja miten pääsee kokeisiin.
Nome-B: tulos, eli AVO 3, ei ole Napille mahdoton tämäkään.
Luonnetestiin olisi kiva päästä ja kyllä yksi näyttely vuodessa pitää käydä....

Erkin tavoitteita ei olla vielä ajateltu.