Puretaan lisää kuulumisia reissun tiimoilta:

Erki osallistui lauantaina 2.12 epäviralliseen working testiin Laihialla. Tuomaroimassa oli Mika Lappalainen. Viralliseen wt:hen verrattuna luokkajako oli taippari-alo-avo (oikeasti alo-avo-voi) ja Erki osallistui tietysti avo:n. Tehtävärasteja oli 4 ja ajan säästämiseksi, kukin koira suoritti 2 rastia peräkkäin. Tämä olikin aikataulun sujuvuuden kannalta hyvä ratkaisu! Oikeastihan koirat menevät yksi rasti kerrallaan.
Erkillehän koitti suorastaan karkkipäivä, kun pääsi pitkästä aikaa tositoimiin! :)

Alkupuhuttelussa...
wt_epav.jpg

Ensimmäisellä rastilla tehtävänä oli kaksi pitkää ykkösmarkkeerausta.
Ensimmäinen heitettiin avo-luokassa ojan yli toiselle pellolle.
Toinen samalle pellolle viistosti ojan laitaan (eri suunnalle kuin ensimmäinen). Kumpaankin luonnollisesti ammuttiin.

Erki palauttaa markkeerausta.
wt2.jpg

Toinen rasti: Tehtävänä seurauttamispätkän jälkeen ohjaus eri puolelle peltoa kuin minne mark. oli heitetty. Matkaa ainakin 100m. Ohjaukseen ammuttiin myös.

Erki palauttaa ohjausta, ohjaus oli nuolen kohdalla, pellon ulkopuolella.
wt1.jpg

Kolmas rasti: Vaihdettiin paikkaa eri pellolle, jossa pitkä ykkösmarkkeeraus keskemmälle peltoa. Tähänkin ammuttiin.

Neljäs rasti: Ohjattu haku. Pellon keskellä olleeseen pieneen saarekkeeseen oli piilotettu ( siis todella piilotettu) 3 damia, joista kaksi tuli saada ylös. Avo-luokassa saarekkeeseen koira tuli ohjata n.50m. päästä. Tämä ohjattu haku oli suurimmalle osalle koirista kaikista hankalin, kun koirat ei älynneet mennä tuohon saarekkeeseen.
Erki puolestaan sai ylös ensimmäisen damin nopeasti, toisella lähetyksellä jouduin jonkin verran ohjailemaan.

Erki selviytyi ainoana koirana kaikista tehtävistä, voittaen luokkansa ja saaden kokeen ainoan "ykköstuloksen". Matkat olivat aika pitkiä ja markkeerauksissa Erki onkin kehittynyt selvästi! Tauko on selvästi tehnyt hyvää. Toki meillä parantamisen varaa on joka asiassa, mutta kelläpä ei olisi... ;) Kiva kokemus ja ehkäpä jotain "jäi korvan taaksekin" tulevaisuutta ajatellen. :)
Kiitos tuomarille ja järjestäjille, ruoka oli jälleen aivan huippua! =)