No niin, kaksi päivää on keskitytty lenkkeilyyn ja joulusiivoukseen, koirankarvaahan ei löydy joka paikasta nyt kun Nappi tekee itsestään kaljua... Jonkin aikaa ennen juoksuja Nappi tiputtaa ihan kaikki karvat mitä sillä on, mutta juoksuhoidosta tullessaan tyttö onkin tehnyt kauniin turkin :).

Tänään sitten treenasin, Erkille ruutua ja tunnaria.
Ruutu ensin pari kertaa kaukaa niin, että siellä oli motivointipatukka ruudussa. Sitten kerran vähän lähempää, ruutuun pysäytyksen ja pallon heiton kera (on pakko ottaa vähän lähempää, kun en kaukaa saa palloa ruutuun asti....) Sen jälkeen Katrin opettamalla tavalla oikean paikan löytämistä ruudusta, tämä siis noin 2 metrin päästä ruudusta. Ja vaikka silloin Katrin kanssa tämä tuntui alkuu tosi vaikealta, niin nyt se sujui hyvin. Ainoastaan takaa ruutuun tulo tuotti alkuun hankaluutta. Mutta sain senkin  parin toiston jälkeen sujumaan ja lopetin ruudun tähän.

Erki tosin onkin tyypiltään sellainen koira, että kun uusi asia tulee eteen, sillä ekalla kerralla pyörii vaan se herne vimmatusti päässä, aivan kuin se ei yksinkertaisesti vain tajuaisi, mitä nyt tapahtuu?  Toisella kerralla sitten meneekin hyvin. Tämä koskee Erkin kanssa ihan kaikkea: nomea, arkielämää jne. Mutta kun joku asia tai tilanne on joskus, kauankin aikaa aiemmin tapahtunut, seuraava samantyyppinen on sen kohdalla ihan tuttu juttu.
Esim. Erkin ensimmäisessä avoimen luokan nome-kokeessa joutui uimaan vesialueen yli hakualueelle. No, enhän minä sille ollut koskaan sellaista tehnyt ja sillä menikin kokeessa tosi pitkään ennen kuin älysi lähteä uimaan toiselle alueelle. Se oli todella hankalaa! Mutta kun sama tuli myöhemmin uudelleen eteen, ei ollut mitään ongelmaa. Erki älysi heti lähteä uimaan vesialueen yli.

Otin myös tunnaria ihan perinteiseen tapaan, "ruokamuurilla". Ensi läheltä ja lopuksi kisamatkalta. Ei mitään ongelmia! :) Aikomuksena oli ottaa myös luoksetuloa, mutta ruutu ja tunnari menivät niin hyvin, että halusin lopettaa tähän.

Nappi aloitti seuraamisella, lähinnä käännöksiin keskityin. Sitten sekä maahanmenoa ja palkkausta siitä ettei ennakoi istumista. Kiertelin Napin ympäri jne. ja palkkasin välillä & vapautin suoran maasta. Aloin saman harjoituksen seisomisen kanssa. Ihan alkuun vain, että seisoo paikoillaan kun loittonen pari metriä ja pysyy aloillaan vapautukseen asti.