Eilen tuli jonkin verran treenattua. Ensin molempien kanssa sisällä kaukoja, ihan noita liikeratoja houkuttelun kanssa. Olen ajatellut tätä jatkaa nyt varsin pitkään Erkille, suotavaa olisi oppia tuo seiso-istukin kunnolla ja on niissä muissakin parentamisen varaa.
Nappi on sen verran tempperamenttinen, että sille tuntuis melkeinpä sopivan jonkin sorttinen hissityyli parhaiten.

Ulkona sitten koulun pihalla Erkille hieman seuraamisen käännöksiä. Etenkin täyskäännös-seis.
Luoksetuloa pallolla. En ole vieläkään keksinyt pätevintä konstia tuon seisomisen opettamiseen, mutta se on mietinnän alla. Tai siis toki se seisoa osaa (on testattu monella tapaa), pysäytys vaan on luoksetulon yhteydessä vaikeaa. Pallonheittoon toki pysää, mutta ilman palloa ei, tai jos pysähtyy niin äärettömän hitaasti. Voi olla hankalaa! Tämä on ehdottomasti meille vaikeinta, entisen murheenkryynin eli seuraamisenkin sain paljon helpommin kuntoon.

Otin pitkästä aikaa noutoakin kun olen päättänyt sitäkin ruveta oikeasti hiomaan. Ensin pitämistä, olen ajatellut opettaa sen pitämään kapulat oikealla kohtaa, vaikkei Erkillä mitää pureskeluongelmaa ole koskaan ollut. Sitten nostamista, kutsunoutoa ja viimeiseksi kapula oli seinän vieressä. Nämä sujuu ihan hyvin, katsotaan saako saalistusloikkaa siltä lievenemään. Positiivistä on selvästi parantunut palautusvauhti!