Ehdittiin sitä reissulla treenaamaankin, sunnuntaina käytiin "lasten" kanssa pellolla Ruovedellä.

Napin kanssa keskityttiin markkeerauksiin, pitkiä ykkösiä. Huomasimme, että ojan ylitys mark. yhteydessä aiheuttaa Napille ongelmia. Joko jäi ojan etupuolelle etsimään tai sitten etsi ojasta. Ei älynnyt tulla ojan yli toiselle pellolle etsimään, vaikka minä olin siellä. Juhan piti tulla aivan lähelle ojan toiselle puolelle Napin kanssa, että saimme tämän onnistumaan.
Tämä oli Napin kanssa ihan uusi ongelma (hyvä, että kävi ilmi nyt), menee nimittäin linjaa hyvin ojien yli. Lopuksi ojaharjoittelun jälkeen Napille muutama pitkä ykkönen pellolla ilman ojan ylitystä.


Erkille harjoiteltiin linjaa ojien yli, ensin suoraan pitkällä matkalla, sitten viistosti ylitys lyhyemmällä matkalla. Vietiin erkin ohjausdamit valmiiksi rykelmään. Erkille Juha oli häiriönä jokaisessa linjassa ja heitti häiriömarkkeerauksen, jota luonnollisesti Erki ei saanut noutaa. Pari kertaa Erki piti alussa ottaa pois kun yritti kohti Juhaa. Nämä ovat erittäin tarpeellisia treenejä Erkille!

Lopetimme treenit tekemällä koirille haun metsään, jonne ne lähetettiin pellolta. Molemmille laitettiin 3 damia. Hakuna tehtävä ei ollut vaikea, mutta koirat laitettiin hakuun vuorotellen ja niiden piti odotella kytkemättöminä vieressä. Erkin kanssa rentous on valttia, mitä rennompi on itse, sitä eleettömämmin Erki odottaa vieressä.