Meidän takapiha kun on tunnetusti melko iso, päätin treenata koirat pitkästä aikaa siinä. Näyttäisi nyt siltä, että voi talven ajan käydä RKK:n agilittaajien hankkimalla vuorolla maneesissa Ruukissa treenaamassa myös tokoa, mikä olisi varsin mukavaa! Sais treenata sisällä, valoisassa ja häiriöitä olisi taatusti riittämiin...

Napille tein hiukan "sikinsokin" asioita. Ensin hieman seuraamista. Sitten tein maahanmenoa; ideana se, ettei Noora nouse ylös kun sen luokse palaa. Palkkasin Nooraa alkuun heti edestä alas ja vapautin, sitten pyrin itse sen  viereen seisomaan ja palkkasin edelleen alas ja vapautin kun oli vielä maassa. Koko ajan kiersin Nooraa tai tein muuten epämääräistä lenkkiä ja tulin sen luokse milloin edestä, milloin sivulta jne. Tämä sujui jo varsin hyvin, vaikka alkuun kun Nooralle rupesin omaksi ilokseni tokoa opettamaan, tuntui ettei se voi koskaan oppia pelkkää aloillaan oloa... Näköjään voi! :)
Lopuksi otin muutaman liikkeestä maahanmenon, jossa palkka ja vapautus heti kun meni maahan.
Luoksetuloa muutama kerta, ja tässä Nooran kanssa vaan sitä edelleen, että oppii tulemaan suoraan sivulle.
Aloitin Nooran kanssa seisomaan pysähtymisen pallon kanssa, erilaisia variaatioita seis-pallonheitto, pallon noutaminen tuntuu olevan varsin mieluinen palkka. Seisomaan pysähtyminen alkaa sujua, luulen vaan, että aikaa tässäkin tulee menemään siihen kun opetellaan sivulle palaamista.

Erkille otin "kisamaisen" treenit, olen ajatellut ottaa tällaisia välillä. Laitoin takapihalle kaikki törpöt valmiiksi odottamaan. Tällä kertaa otin seuraamisen, istumisen , luoksetulon, ruudun ja kaukot.

Seuraamisessa ja istumisessa ei ollut mitään mainittavaa, menivät ihan ok. Tosin, seuraamista aion vastaisuudessakin harjoitella enemmän omanaan, jotta saan tuon innon säilymään minkä olen Erkille siihen saanut luotua. Ensimmäisessä luoksetulossa pysähtyi niin hitaasti seisomaan, että keskeytin sen ja otin alusta uudelleen. Sujui aivan ok, tosin mun käsimerkki seisomiseen oli normaalia pidempi.
Ruutu meni hyvin. Kaukoissa edisti edelleen seiso-istu, muuten ok. Nämä treenit tuntuivat hirmuisen lyhyiltä normaaleihin verrattuna. Loppupalkkana Erkillä oli kaksi makkaraa...

Lähdetään tänään reissuun ja tullaan joskus keskiviikkona takaisin. Luvassa on huomenna epäv. WT, tiistaina ohjatut nometreenit ja keskiviikkona Tampereen R-näyttely, jonne on ilmoitettu vaatimattomat 78 labradoria... Harmittaa kyllä Erki viedä sinne kun on hurjimmassa karvanlähdössä. :( No, niin se on Erkin velipoika Miloukin. Nappi ja Erkin äiskä Tintti sen sijaan ovat ok karvassa ja pyörähtävät kehässä myös.