No niin, eilen otettiin tunnari, viimeksi otettu kolme kuukautta sitten =O Ensimmäinen olikin katastrofi, Erki ei pysännyt "lihapullamuuriin", vaan hyppäsi kapuloiden sekaan. Taas muistui mieleeni, että kaikki tokonoudot on aloitettava Erkin kanssa liki alusta, jos on pitkä tauko välissä. Muistaisiko sen ensi kerralla heti...
Tehtiin siis niin, että matkaa pari metriä, Juha laittoi kapulat ja näytti Erkille lihapullat, ennen kuin laittoin ne rivin eteen. Makupalat ovat Erkin kohdalla tässä puhtaasti hidaste, tai siihen ainakin pyritään.... Tehtiin näin muutama kerta (Erki malttoi haistella ja tuoda aina oikean), ja päätin, että jatkan yksin lisää.
Niinpä tänään tein rivin (tai kellon) valmiiksi Erkin nähden ja näytin sille aina makupalat ennen kuin laitoin ne hidasteeksi maahan. Tämä alkoi sujua ihan erkimäisesti, eli Erki syöksyy makupaloille-> syö ne-> ja jatkaa paljon rauhallisempana kapuloille-> haistelee-> tuo oikean. Tätä tein Erkille paljon kesällä ja se on meille toimiva tapa. Erkin ongelma ei ole se, etteikö haistelisi ja toisi oikeaa, vaan se, että noudot on sille elämää suurempi juttu ja tunnari on NOUTO, joten sinne pitää mennä täysillä... Erkiä ei auta makupalat kapuloiden seassa, se on myöhäistä siinä vaiheessa kun Erki on kapuloiden keskellä, vaan niiden pitää olla 0,5-1m ennen kapuloita, jotta vauhti tyssää. Pitääpä tämäkin ottaa taas treeniohjelmaan mukaan....

Tänään taas vaihteeksi käpiksessä, Napille hyppyä pallon kanssa (eli heitin pallon esteen yli). Lähti nyt hyppäämään reippaasti kun sai samalla noutaa heitetyn pallon. On ollut epävarma hyppääkö vai ei, siksi otin pallon kanssa. Ja tulevaisuutta ajatellen pyysin sen hyppäämään myös takaisin, minkä Nappi mielellään tekikin.
Nappi harjoitteli myös maahanmenoa ja viereen palaamista ja perusasentoon palaamista. Ongelma on ollut, että Nappi nousee kun sitä lähestyy, mutta näköjään pienet aivot ovat välipäivien aikana raksuttaneet itsekseen ja tässä asiassa edistys oli huima! Toki minä paljon palkkaan sitä joka vaiheessa alas. Lopuksi luoksetuloa suoraan sivulle -myös tässä edistystä välipäivien aikana :)

Erki teki luoksetuloa, ensin pari pysäytystä suoraan pallonheitolla, sitten viive ja pallon heitto. Seuraavaksi Erki ekalle merkille seisomaan-> tule-> maahan. Tässä huomasin, että Erki kyllä pysää aika nopeasti, minä vain annan käskyn liian myöhään. Tein pari kertaa uudelleen; annoin käskyn aiemmin- ja a vot- Erki pysähtyi juuri merkin kohdalle. Viimeisenä yksi kisamainen luoksetulo -joka meni aivan nappiin!! Jee, ehkä se oikeasti joskus vielä oppii tämän! Toki Erki saisi pysähtyä vieläkin nopeammin, mutta tässä vaiheessa en pilkkua rupea viilaamaan.
Tein myös kaukokäskyjä kaksi pidempää sarjaa. Välillä odotutin kauan käskyjen välillä, välillä taas annoin käskyn oikeastaan sitä mukaan kun ehti asentoa vaihtamaan. Muistaakseni Katrilta saatu vinkki, ja tämä ainakin Erkin piti skarppina. Edistää edelleen seiso-istu, mutta alkaa olemaan kohtuu varma paikalla pysyjä pitkällä matkalla maa-seiso ja istu-seiso liikkeenvaihdoissa.
Viimeisenä ihan pikkuisen seuraamista suusta palkkauksella.