Kolmen päivän tauon jälkeen treenit, ja kuten arvata saattaa, kumpikin koira oli into piukalla...

Erki teki normaalia pidemmän treenin, ehkä n.35-40 min, yhden pienen tauon pidin välillä. Aloitin luoksetulolla ja siinä seisomaan pysäytyksellä. Tänään ei tarvinnut tuosta jumalattomasta innosta johtuen ottaa läpijuoksuja, niinpä niitä otin vain yhden. Aloitin luoksetulon pysäytyksen suoralla pallonheitolla jonka jälkeen käsimerkki -> hetki -> pallonheitto. Näissä tuli toistoja useampia.Tässä huomasin, että jos Erki joutuu hetkeä pidempään odottamaan, istahtaa helposti (tämä johtuu meillä ihan nomen pysäytyksestä, jolloin pitääkin istua). Teinkin sitten muutaman kerran niin, että jätin Erkin seisomismerkille seisomaan ja kävin palkkaamassa siitä. Otin lopuksi pari kisamaista luoksetuloa kummankin pysähdyksen kera.

Sitten seuraamiseen, tein tällä kertaa Erkillä hyväksi havaitun seuraamisharjoituksen, eli seurautin pitkiä pätkiä eri tempoilla -> palkka patukan repimisenä. Ja pienempiä pätkiä, joissa paljon askeleita & käännöksiä jne.-> makupalapalkka. Seuraaminen sujui tänään hyvin.
Tähän väliin tuli tauko ja sitten kaukot.
Piirsin maahan viivan, että näen paljonko siirtyy, mutta olin kuitenkin päättänyt etten niinkään välitä siitä jos tekee siirtymisen hieman "väärin" (esim. ei peruuta aivan kunnolla seiso-istu) vaan keskityn siihen, että pysyy paikallaan, minun käskyttäessä kauempaa. Eli ei ota askelta/askelia maa-seiso istu- seiso, vaan pysyy aloillaan. Kaukoja tuli otettua useampi sekalainen sarja ja itse olin varmasti ainakin kymmenen metrin päässä. Välillä vaihdatin asentoja nopeaan tahtii ja välillä korostetun hitaasti. Huomasin, että Erkille tämä oli kuin kiva leikki (tai no, leikki se varmasti sille onkin). Erki oli sen verran innokkaalla tuulella, että asentojen vaihdotkin olivat varsin nopeat. Näitä harjoituksia tarvitsemme lisää!

Viimeisenä varsinaisena otettiin noutoa, eniten sitä, että kapula oli mun ja Erkin välissä, jotta ei syöksyisi kapulalle. En ole noutoa nyt hetkeen ottanut ja kun hieman sitä innostin palauttaessa, sainkin palautusvauhdin nopeammaksi, mitä toivoin. Katsotaan onko innostamisesta treeneissä, mitään merkitystä sitten kun ollaan kokeissa?
Aivan lopuksi kokeiltiin miten ensimmäinen treeni oli jäänyt mieleen ja otin kaksi kertaa kisamaisen luoksetulon. hyvinhän nuo meni, josko tuosta seisomaan pysäytyksestä joskus saisi "varman"...

Noorakin treenasi seuraamista remmissä (jotta ei edistäisi), luoksetuloa (ei osaa vielä varmaksi tulla suoraan sivulle, tulee kyllä tosi lujaa...) ja seisomaan pysähtymistä. Seuraaminen menee ulkona huomattavasti paljon paremmin kuin sisällä -> tätä ei siis sisällä enää... Ulkona ei pysähtele turhia tai tarjoa liikkeestä maahanmenoa.

On kyllä kouluttajalle (ainakin näin vihreälle) varsin haastavaa treenata kaksi tuollaista koiraa peräkkäin, jotka ovat tyystin erilaiset! Keskittymiskyky on kyllä Noorallakin aivan hyvä, mutta se vauhti ja säpäkkyys - Nooralla ei varmaan vaihteistosta löydy muuta kuin "Aina täysillä"-vaihde. Joskus epäilen sen sisällä asuvan pienen flatin tai tollerin... ;)