Tulipa pitkä päivitystauko, mutta kurotaan nyt hieman kiinni.   Tosin käänteisessä järjestyksessä...


Marraskuussa meillä vietettiin peräkkäin kahdet synttärit, sillä Piret täytti 14.11. jo 2-vuotta ja Erki 16.11. 8-vuotta! Niin se Erki sitten saavutti kuin saavuttikin veteraani iän! Katsotaan jos tuo meidän iso ruskea pysyy hyvässä kunnossa, niin eiköhän me se veteraaniluokka jossain näyttelyssäkin korkata.. Tällä hetkellä Erki pudottaa perinteiseen tapaansa turkkia, joten ainakaan Kajaanin tämminäyttelyyn se ei vielä mene.

Erki ja synttärikakku, jossa kynttilöiden virkaa toimittivat kanafileet. NAM NAM! 
 

Piret on käynyt Canerok:n tokokurssilla, joka valitettavasti loppuu jo tällä viikolla. Ryhmä on ollut kilpailevat, vaikkei Piret ole vielä kilpaillutkaan, on ryhmä osoittautunut sen tasolle juuri sopivaksi. Piret alkaa osata aika hyvin alokasluokan liikkeet (maahan menossa ja liikkeestä seisomaan jäämisessä on toki vielä hiottavaa) ja kunhan neidin pää saataisiin siihen kuntoon, että se kestää paineistumatta myös häiriötä, voi koestarttia harkita. Inari sen sijaan on opiskellut tokoa ihan kotioloissa. Etenkin sitä oikeasti kunnolla sivulle tulemista! Inarilla ei ole ongelmia häiriöiden yms. kanssa, tällä tytöllä on vahva pää!!
 

Syksyllä metsästettiin ahkerasti ja jokaiselle koiralle tuli mukavasti noutoja. Erki oli metsästyksessä etusijalla (sillä kun niitä kertoja tuskin niin monia on enää edessä) ja Erkin lepopäivinä oli sitten jommankumman tytön vuoro. Syksy menikin pääasiassa metsästyksen parissa samoillen.

Juha on nyt kiinnostunut myös jänistyksestä (mullehan se on aina ollut tuttua, kun vanhemmilla on edelleenkin koiria k.o. takoitusta varten), joten ajurin hankinta lienee edessä lähiaikoina. Ajavistahan ainoa oikea vaihtoehto on beagle...
 

Inarin ensimmäinen lämmin riista oli tavi (elokuun loppu 2011).

 

Piret iltalennolla mukana.

 

Erki ja Juha elokuussa 2011. Erki ei pyssystä kauaksi lähde... 

 

Meillä metsästykseen kuuluu oleellisesti paljon muutakin, kuin itse saalis tai sen saaminen. Metsissä ja rannoilla samoilu luonnon omia ääniä kuunnellen on jo itsestään varsin mukavaa puuhaa! Aina kun Santtu on reissuilla mukana, on "pakko" tehdä nuotio... Ei ole ihme, että Santtu on hyvä Ylli:ssä (ympäristö ja luonnontieteet) ja Santun opettajan mukaan hänellä onkin laaja yleistietämys aineen sisältämistä aiheista.

 

 

Sorsastuksen alkaessa tytöillä ei oikein vielä ollut käsitystä näistä hommista... Mutta hyvin kumpikin syksyn aikana kehittyi! 

20.8.2011

 

 

Mejää ollaan treenattu edelleen, kun sitä lunta ei näy eikä kuulu..  
Inarikin menee jo varsin mukavasti voittajaluokan jälkeä, jolla on tavalliset kulmat ja katkokulma. Kokeiltiin pitkästä aikaa Juhaa Inarin ohjaajana ja sujui se niinkin, joten katsellaan ensi kesänä kumpi se saa ohjata. Tuon koiran kanssa voisin itsekin mennä, kun sen perässä on niin mukavaa ja helppoa kävellä! Ohjasin Piretinkin treeneissä nyt marraskuussa ja hyvin neiti minunkin kanssani menee. Voipi olla, että ohjaan sen joskus tarvittaessa myös kokeessa..

MUTTA, tulipas kuin tulikin Piretistä myös FI JVA elokuussa! Piret pääsi aiempien pisteidensä perusteella mukaan Golden Ring ry:n mejämestaruuteen Palosaareen ja sai siellä kuuman päivän viimeisellä jäljellä (seitsemäs jälki) raavittua kokoon ykköstuloksen oikeuttavat pisteet 43! Ikää meidän blondilla oli valioituessaan vasta 1v9kk, että eiköhän niitä tuloksia iän myötä tulee lisää.

Piretin täti "Sini" uusi Palosaaressa GR:n mejämestaruuden. Piret on myös kasvattajansa Erikan eli Meringue's-kennelin ensimmäinen valio!! Tokihan Erikalla itsellään on valiokoiria, mutta ne eivät ole Erikan kasvattamia.

GR:n MEJÄMESTARI FI & SE JVA Mäkiharjun Xingxing "Sini", Piretin emä Fi & SE JVA MH Ximena "Mette" ja tuore FI JVA Meringue's Wildberry eli Piret. Kuvassa myös blondin kasvattaja Erika ja Juha.


 


kuva Irina Jylhä

 

Erkin ensimmäinen valiojälkeläinenkin on saatu! 

Erkin Elmo-pojasta (Koiratähden Invisible Man) tuli elokuussa FI MVA! Emänä Elmolla on FI JVA Jummi-Jammin Sirius Rouge "Sanni". Elmo on ehtinyt käydä myös parissa mejäkokeessa, joista saldona on 2 x AVO 1 ja VOI3.

Elmon kuvat Auli Peltokangas.

 

 

Blogin nimikin vaihtui, kiitos Katille ideasta!