Vuosi pyörähti käytiin ja meillä on toivottavasti tänä vuonna enemmän edessä koirareissuja, viime vuonna kun ei oikein ollut koiraa, jonka kanssa olisi aktiivisemmin käynyt missään. Mutta tytöt kasvavat kovaa vauhtia ja eiköhän niitä ainakin joihinkin koitoksiin tulla kuluvan vuoden aikana viemään...


Piret aloitti virallisen näyttely"uransa" Kajaanin tamminäyttelyssä viime lauantaina. Tuo näyttely on palloiluhallissa, jota pidetään ilmanpaineen avulla muodossaan. Meidän maalaistyttöä jännitti alkuun halli kovasti, eikä se voinut ymmärtää pikku (ja kenties isompiakin) räksyttäjiä, jotka kaikella raivolla rähisivät häkeissään meidän ohikulkiessa. Meidän perheessä kun koirat ovat varsin äänettömiä, mitä nyt Erki joskus yrittää pitää Inarin poissa ruokakupiltaan murisemalla (yleensä siinä onnistumatta...). Piret ei myöskään ole koskaan vielä päässyt edes maneesissa tms. sisätilassa käymään.
Paikalla olimme erittäin hyvissä ajoin ja kun huomasin Piretin selvästi ilahtuvan ohikulkeneesta mustasta labbiksesta, vein Piretin labbiskehän laidalle katselemaan ja odottelemaan kultsunarttujen alkua. Mielestäni tämä oli fiksu ratkaisu, Piret selvästi rentoutui labbiksia seuratessaan. Eihän se varmasti "miellä" itseään blondiksi kultaiseksi, kun elää mustan ja ruskean labbiksen kanssa! Mitä pidemmälle päivä meni, sen enemmän Piret asettui ja kehässä esiintyi jo varsin rennosti.

Hienosti Piretin näyttelytaival pyörähtikin käyntiin, tuloksena JUN-ERI 1 & SA! Juniorinarttuja oli paikalla 15kpl ja luokasta sai vain kaksi ensimmäiseksi sijoittunutta SA:n. PN-kehässäkin Piret oli vielä seitsemän parhaan joukossa ja narttuja oli sentään 59kpl. Piretin esitti hienosti Sari Pirttinen (kennel Kultapirtin), kiitos handlerille!

Piret 13kk, tuomarina Leif-Herman Wiberg
"Utm. typ. Lagomstor. Utm. propotioner. feminint huvud. Utm. hals och överlinje. Till räckliga vinklar fram. Lagom kropp för åldern. Utm. kors och bakställ. God benstomme och tassar. Rör sig rastypisk. Utm. pälsstruktur, ei i bästa pälskondition. Utm. attitude."

 

Paikalla näyttelyssä olivat myös Piretin sisko Karppi ja veli Bailey, jotka saivat molemmat EH:n.

Piret - Karppi - Bailey

 

Piret PN-kehässä, olihan se vielä selvästi juniori rungoltaan muihin verrattuna.

 

Maalaistytöllä tankissa kengurubensaa. alla olevat kuvat copyright Jannika Lillunen