Erki toi mukanaan Umeån näyttelystä ainakin kennelyskän ja kenties jotain muutakin. Meidän suunnattomaksi suruksemme Erkin veli Milou menehtyi eilen matkalla eläinlääkärille ja tänään koko päivän kestäneestä hoidosta huolimatta menetimme myös meille niin rakkaan Nooran.

Erki ja Migo voivat tällä hetkellä melko normaalisti ja melko hyvin. Eilen aamulla Erki (ehkä onnekseen?) oli myös "huteran" oloinen ja lähti Miloun mukana lääkärille. Milou ei apua koskaan ehtinyt saamaan, mutta Erki sai nesteytystä sekä antibiootteja ja kipulääkettä suoneen. Tulehdusarvot olivat koholla ja kuumetta 40,2 astetta, myös sen keuhkot kuvattiin ja niissä näkyi hieman jotain, mutta ei pahasti. Erkin kuume laski jo eilen illalla ja nyt me vain toivomme, että se selviää.

Noora kävi päivystävällä jo sunnuntai-iltana ja aloitti sulfa-lääkityksen. Tänään aamusta asti se oli hoidossa Oulun Akuutissa, mutta mitään sen eteen ei lopulta ollut tehtävissä. Noora lähti avattavaksi Eviraan, jossa varma kuolinsyy selviää. Nooran tulehdusarvot eivät olleet koholla ja eilisen kuumeilun jälkeen se oli tänään alilämpöinen. Erkin oireiden ja hoitovasteen, sekä Miloun ja Nooran oireiden ja hoidon vaikuttamattomuuden perusteella voisi tällä hetkellä olettaa, että Erkillä on bakteerin/-ien aiheuttama vaiva joka voisi olla puhdas kennelyskän jälkitauti ja Nooralla sekä Miloulla virusperäinen (sikainfluenssa???). Keuhkoihin se ainakin meni nopeasti, pahasti ja lopullisesti.

Yllättäen pappa-Migo ei ole antanut oikein mitään oireita, mutta antibioottikuuri silläkin aloitettiin eilen samantien.

Nooran avaustulos toivottavasti kertoo meille sen, mihin Noora ja Milou menehtyi. Mitään niiden eteen ei enempää olisi voitu tehdä niillä tiedoilla, jotka oli saatavilla. Mutta toivottavasti Nooran avaustulos voi auttaa muita koiria, ainakin Noora hoitaneet (kokeneet) eläinlääkärit olivat ymmällään.

Sanon vielä sen, että älkää ikinä viekö millään lailla sairasta koiraa (kennelyskä, nenäpunkki jne) mihinkään julkiseen tapahtumaan! Seurakset voivat olla kohtalokkaat.

Kiitos kaikille meitä muistaneille, pitäkää peukkuja Erkin ja Migon suhteen!!!

FI & SE JVA BOOMPAW'S BAIKAL TEAL "Noora"
16.11.2003 - 15.12.2009