Lauantaina kotiuduimme yhden jälkeen yöllä ja sunnuntaiksi olin luvannut mennä koiranäyttelyn parkkiin. Parkissa olo oli ihan hauskaa, mutta kotiuduttua sieltä, väsytti ihan vimmatusti!

Yksi viikko tuli vietettyä taas Loviisan noutajaleirillä (ens vuonna onkin uusi paikka, jee! ), jossa Juha toimi mejäkouluttajana koko viikon ja itse olin molempien koirien kanssa tokokoulutuksissa. Santtu suhasi eestaas leirialueella muiden tenavien kanssa, eikä sitä juuri vanhempien luona näkynyt, paitsi ruoka-aikana (oli pakko saada istua eri pyödässä kuin Juha ja minä) sekä illalla kun Juha pyydysti hänet mukaansa saunaan. Iltaisin Santtu meni kylläkin yleensä kiltisti nukkumaan, taisi olla itsekin oikeasti väsynyt.... Silmänisku

Olin luvannut Nooran mukaan OSN:n tokojoukkueeseen, kun alempien luokkien koirista oli pulaa, niinpä pikkumusta starttasi tiistaina 7.7. ekan kerran tokokokeessa. Tulokseksi saatii ALO 2 ja pisteitä 149. joilla Noora oli luokassaan 5. Lisäksi Noora sai alokasluokan koiralle jaettavan Suomen Noutajakoirajärjestön Iloinen Tottelevainen Noutaja-kiertopalkinnon! Kyllä se olikin hyvin reipas hännänheiluttaja koko kokeen ajan ja sen kanssa oli kivaa olla kokeessa.
Tiesin etukäteen, ettei Noora osaa seistä eikä ehkä hypätäkään, mutta kokeen jälkeen loppuviikon koulutuksissa se pääsi jo jyvälle seisomisesta ja hypyn suhteen siitä tuli ehkä lievästi hyppyhullu.. Ryhmässä paikallamakuun Noora tekin ekan kerran maanantaina ja paljon sille oli muutenkin uusia juttuja. Kokeessa yksilöliikkeiden alkaessa, se ekan seuraamisen aikana selvästi oli vähän hämmentynyt siitä, mikä oikein on homman nimi, mutta pääsi hämmennyksensä yli ja hyvään vauhtiin.

Noora pisteet, tuomari Pipa Pärssinen

luoksepäästävyys 10
paikallaolo 7,5 (nousi seisomaan pari metriä ennenkuin olin vieressä ja oli hieman levoton alussa)
seuraaminen remmissä 7,5 (oli alussa "pihalla" ja perusasentovirheitä)
seuraaminen remmittä 8,5
maahanmeno 8
luoksetulo 10
seisominen 0
hyppy 6 (tuplakäsky alkuun ja meni istumaan esteen taakse)
kokonaisvaikutus 9,5

Koulutukset olivat kivoja, kiitos Nooran osalta Fannylle, Heidille ja Marialle sekä Erkin osalta Pipalle!!Hymy

Perässä vedettävä?
noora_toko09.jpg
kuva: Fanny Larsen

 

Seuraamista juoksussa.
noora_toko1_09.jpg
kuva: Fanny Larsen

 

Ja Hööpö-Erki
etusivu20.jpg
kuva: Fanny Larsen