Tänään lähdetään taas kohti Ruovettä ja sunnuntaina on Erkin kolmas ja viimeinen näytelmä näillä näkymin. Karva on tosi huono ja odotellaan rauhassa uutta ennenkuin katsellaan näyttelykalenteria. Hymy
Erkin siskolla Jawalla (Boompaw's Great Tit) on alkanut juoksu ja Jawa on tarkoitus astuttaa sitten seuraavista eli vuoden lopussa, lähenee sekin asia pikkuhiljaa. Jawa on sunnuntaina myös Mäntässä näyttelyssä ja me sitten samalla viedään tyttö juoksuhoitoon mummulaan.

Eilen oli Erkin ohjattu voi/evl-ryhmä, jossa koiran oli tarkoitus olla käskyn alla koko treenin ajan. No, Erkin kohdalla tämä tarkoitti lähinnä sitä, että se odotti väliajat paikallaan maaten. Mulla oli näet Santtu mukana ja piti vähän vahtia hänenkin tekemisiä (sai mm. kiedotuksi muovinauhan kaulansa ympärille...).

Ensin katsottiin seuraamista, jossa oli aiheena kontaktin pito heti alusta alkaen. Erkihän lähtee alun ihan hyvin, mutta sen "heikko hetki" on siellä kymmenen metrin kohdilla. Koirat ottivat myös kehään menon ja pitkän (10min) paikallaolon, jossa ohjaajat olivat piilossa. Erki oli ollut muuten hyvin, mutta ihan lopussa jouduin huutelemaan Santtua kun poikaa ei näkynyt missään ja silloin Erkikin oli ollut levoton ja katsellut ympärilleen. Ei mikään ihme, sillä meidän koiratkin alkaa etsiä Santtua, jos sitä kotitontilla tms. joutuu huutelemaan ja Erki on muutenkin aina ollut hirmu huolehtivainen Santun suhteen. Sen sijaan ohi mennyt koira ja vieressä haukkunut naapuri ei häirinnyt Erkiä. En koskaan lähtisi tokokokeeseen siten, että Santtu olisi mukana, joten asialla ei sinänsä ole merkitystä.

Lopuksi tunnaria siten, että kapulat olivatkin pakin päällä olevalla pienellä vanerilevyllä. Tämä ei mitenkään kummastuttanut Erkiä, vaan tunnari meni hyvin ja syöksymäänhän se ei päässyt kun kapulat olivat ylempänä. Erki palautti myös useimmiten jopa laukalla. Hymy Lopuksi treenasin itsekseni luoksetuloa ja pysähdykset alkavat sujua, ensimmäisen välin vauhti on hieman hidastunut, mutta sillä ei toistaiseksi ole väliä kun pysähdykset ovat napakoituneet. Toisekseen Erki tulee kokeessa liiankin lujaa..

 

Noorakin pääsi sitten lopuksi hieman treenaamaan, seuraamisessa edistää edelleen (mihinkäs se olis kadonnut kun mitään ei ole tehty..), mutta oli hyvin innokas ja loppua kohden sain sen myös seuraamaan oikealla paikalla. Liikkeestä maahanmeno meni hyvin, samoin luoksetulo. Vetäjä sanoi, ettei ole koskaan nähnyt tuollaista labbista.. Cool Noora onkin uniikki! Oli puhe, että menisin Nooran kanssa mukaan alo/avo-ryhmää ja hyvä idea se voisi ollakin. Noora ei paljoa tarvitsisi kun olis kisavalmis, lähinnä lisää häiriöitä ja sitten paikallaoloa pitäisi päästä tekemään ryhmässä. Katsotaan nyt miten aika riittää. Toisaalta, kun mä yleensä treenaan samalla nometreenikerralla molemmat koirat, miksen voisi samalla treenikerralla treenata molempien kanssa tokoakin. Ainakin tuolloin torstaisin kun on Erkin kurssipäivä.