Hups, on vierähtänyt aikaa päivityksistä, aloitan kuitenkin tuoreemmasta päästä.

 

Myöhään tiistai-iltana kotiuduttiin useamman päivän ja 2400km pitkältä reissulta eteläisen Ruotsin Tyringestä. Reitti oli Raahe-Ruovesi-Turku-Tukholma-Tyringe ja sama luonnollisesti takaisinkin päin.. ;) Reissussa mukana oli Erkin ja Nooran lisäksi velipoika Milou ja kolmen emän Tintti ja määränpäänä sunnuntainen viltspårprov eli sikäläinen mejäkoe. Kaikki koirat hoitivat homman kotiin sen vaadittavan ykköstuloksen arvoisesti saavuttaen S JVA-tittelit, Tintti sai lisäksi HP:n ja oli kokeen paras koira ( kokeessa oli noin parisenkymmentä koiraa)!!


Tuoreet valiot ruotsinmaalla.

 etusivu_sjva2.jpg


No niin, matka kohti Ruotsia alkoi siis reilu viikko takaperin keskiviikkoiltana Ruovedelle josta torstaina matkattiin Turkuun, Turusta laivalla Tukholmaa, jossa olimme perjantaiaamuna sopivasti juuri ennen isompia aamuruuhkia. Tukholmasta poistuessa vastaantulevien kaistat olivatkin jo kovasti täynnä.. Vain pari kertaa meille soitettiin torvea, mitäs ajavat liikenneympyrät vilkuttaen kokoajan ympyrään eikä silloin kun lähtevät sieltä pois… Tyringeen saavuttiin perjantaina iltapäivästä, ensin piti käydä mutka Samevikeilla ennen kuin pääsimme majoittumaan Rydbohon, joka on (ymmärtääkseni) toimiva hevossiittola tai vastaava. Sinne on huoneet, keittiö ja yhteiset majoitustilat tehty osaksi yhtä tallia, tosin laajennusosaa rakennettiin kovasti, joten liekö koko ko. tallirakennus siirtymässä kokonaan majoituskäyttöön. Hevosten läsnäolon huomasi paitsi heti ulko-oven vierestä alkaneista tarhauksista, myös siitä, että kaikki ulkokamppeet haisivat vielä kotonakin hevosille… Yllättäen ensimmäinen Rydbossa tapaamamme paikan omistajien lisäksi, oli eräs suomalaismies joka oli hevospuuhissa liikkeellä. Missäpä suomalaisista eroon pääsisi, ei ainakaan naapurimaassa!

 

Perjantai-iltana menimme Samevikien kanssa paikallisille pienille lammille, jossa oli myös katettu grilli. Samevikin ovat kennel Bökardalenin omistajia ja heillä on myös Erkin ja Nooran siskopuoli Boompaw's Coal Tit "Jawa" . Heidän nuorimmat koirat Jawa ja Frida (LabTreasure's All-Time) näyttivät ensin meille vapaan haun taitojaan, sitten ruudun ja ohjaustehtävät suorittivat Tintti ja Erki yhtäaikaisesti ja näiden perään vielä Milou. Treeniriistat olivatkin tosi "vaatimattomia": kani, heinureita ja iso hanhi..! Loppuilta grillailtiin ja juteltiin englantia sekä ruotsia sekaisin, Samalla meille selvisi, että ruotsin varsinainen katkokulma onkin erilainen, mitä oli treenattu..


Boompaw's Coal Tit eli ruotsin "Jawa" luovuttaa.

jawa2_palauttaa.jpg

 

Lauantaina tavattiin taas Samevikeilla aamiaisen merkeissä ja menimme lammelle, jossa nähtiin kuinka lujaa Ruotsi Jawa toimii vesityössä!! Sama into ja halu tehdä töitä on kyllä kuin isoveikoissakin!! Samalla kuvattiin Jawaa, emäänsä Tinttiä ja Jawan iskää Harryä. Kaikki meidän koirat pääsivät myös tekemään vesityötä näillä hauskoilla pikku kumisorsilla, joita Ruotsissa treenivälineiksi myydään. Aivan huippukapistuksia, joita sai helposti heitettyä kauas! Tahtoo omia treenikassiin…. ;)


Ruotsin Jawa, ikää vajaa 11kk.

samevik_seisoo11kk.jpg


Splash - Jawa lähtee noutoon...

jawa2_hyppaa_veteen.jpg


Sunnuntaina tuli koettua ehdottomasti vuoden jännittävimmät hetket!! Koko yö oli satanut vettä mutta aamulla paistoi jopa aurinko. Jälkijärjestys oli sovittu etukäteen, Milou, Erki, Noora ja Tintti ja tuomarina meillä kaikilla oli Håkan Samevik. Miloun ja Tuijan ollessa jäljellä kuulimme kuinka hirvet juttelivat keskenään ja jopa näimme niiden menevä tien yli. Tietysti juuri sinne, missä seuraavana vuorossa olevan Erkin jälki meni… Erki jälki oli todella vaihtelevassa maastossa ja se meni useaan otteeseen isojen vanhojen kiviaitojen yli, niiden ylityksessä sai itse olla tarkkana mihin astuu, koska Erki tunnetusti vetää ihan mukavasti. Kolmannesta kulmasta ei ollut juuri käsitystä, muutakuin, että ilmeisesti juuri siinä kohdin Erki pyöritti jonkin verrankin ja Håkan osoittikin minulle, että tuossa oli ihan tuoreet sorkanjäljet. Lopun ampuminen tuli todella nopeasti eteen, Ruotsin jälki kun on vain 600metriä pitkä ja sorkkakin löytyi nopeasti, jälleen yhden kiviaidan ylityksen jälkeen. Noora ei omaalla jäljellään ollut meinannut uskoa, että veretystä on katkon jälkeen kymmenisen metriä väärään suuntaan, kunnes jälki taan n. 15m katkon jälkeen jatkui oikeaan suuntaan. Noora oli jäljestänyt pariinkin otteeseen tuon pikkupätkän ja oli ollut Håkanin mielestä ihan, että VADÅ?? Noora kuitenkin selviytyi parilla isolla hakulenkillä itsenäisesti eteenpäin ja sen työtä katkolla kehuttiin kovasti. Kerran Juha oli joutunut ihan kunnolla jarruttamaan, kun jälki meni tien yli ja tiellä meni samanaikaisesti autoja.



Noora tuo sorkkaa onnistuneen kokeen jälkeen.

sjva_nappi.jpg

 

Loppu hyvin kaikki hyvin, kaikki koirat selvittivät ainokaisen jälkensä ykkösen arvoisesti, Tintti kävi Håkanille vielä näyttämässä kuinka erinomainen jäljestäjä heidän Jawansa emä on, jäljestäen aivan moitteettomasti koko suorituksensa. Håkan sanoikin heti laavulla, että hänellä on kokeen paras koira. Kokeen jälkeen kävi ilmi, että muilla jälkipaikkakunnilla oli satanut edellisen illan ja yön aikana paljon vähemmän, silti parhaat koirat olivat Håkanilla (kaikille 1-tulos). Jokunen uusi S VCH-ruusuke palkintojen jaossa jaettiin ja mekin saimme lähteä maanantaiyötä vasten ajelemaan hyvillä mielin kohti Tukholmaa ja laivaa. Takaisin ihan kotona asti Raahessa oltiin tiistai-iltana kymmenen maissa.


Kaikki kokeessa valioituneet koirat, puolet on meidän.... ;)
1995157.jpg

 


Kokeen paras koira, FIN MVA & FIN & S JVA Mailiksen Glamour Girl

1995158.jpg



Keskiviikkona meillä kävi Erkin poika Willy (Pendolinon Wishmaster) vierailulla, Willy meni samaisena lauantaina taipparit läpi vain 8,5kk:n iässä ja kruunasi näin upean viikonlopun! Hurjasti onnea Willylle omistajineen! Tässä pojassa on ainesta kuten isässäänkin! :)


Willy noutaa pentutreffeillä elokuussa 2008, ikää vajaa 7kk.

wlly_tuo_lokkia.jpg