Viime viikolla ei oikein treenata ehditty noiden taipparijuttujen vuoksi, kerran käytiin kuitenkin tekemässä haku koirille. Lauantaina oli vuorossa Rovaniemen nomekoe molemmilla koirilla. Erkille tulokseksi VOI 3 ja Nooralle AVO 1. Sunnuntaina Noora mejäili Limingassa VOI 2 tuloksen ja pisteitä kertyi 39. Sunnuntaina Nooran työskentelyssä oli näkynyt edellisen päivän rasitus.

Nooran nome AVO 1, tuomarina Tobina Nyman.
Haku: Tekee melko hyvää itsenäistä työtä. Paranee selvästi loppua kohden. Osoittaa todella hyvää työtä viimeisen riistan kohdalla.
Ohjattavuus: Selvittää ohjaustehtävän pienin elein.
Paikallistamiskyky: Näki molemmat, selvittää kakkosen määrätietoisesti. Ykköseen lähtö epävarma, mutta lähdettyään selvittää tehtävän itsenäisesti.
Riistan käsittely: Hyvä riistankäsittelijä, pientä kaartelua ohjaajan lähettyvillä.
Muut ominaisuudet: Rauhallinen odottaessa.
Yleisvaikutelma: Työskentelyhaluinen koira, joka on hyvin ohjaajansa hallinnassa. Selvittää kaikki päivän tehtävät melko mukavalla tavalla.

Avoimen luokan koe oli parityötä ja se alkoi kakkosmarkkeerauksella, jossa ensimmäinen avovesialueen yli hetteiseen kaislikkoon, väliin jäi pienempi kaislikkoalue. Sitten vene liikkuu jonkun kymmenen metriä ja toiseen kaislikkoalueeseen heitettiin toinen lokki. Noora haki viimeksi heitetyn ensin, sitten ensimmäiseksi heitetyn. Lähetin sen itse hieman huonosti jälkimmäiseen noutoon ja Noora hieman epäröi lähdössä, mutta kun lähti uimaan, meni varsin suoraviivaisesti lokille asti. Sitten vesiohjaukseen joka oli viistosti vesialueen yli vastapuolel kaislikkoon. Noora meni ohjauksen varsin vaivattomasti parilla käskyllä. Tämän jälkeen siirryimme teltan taakse passiin odottamaan, että meidän parimme suorittaa alun tehtävät. Tämän jälkeen hakuun, jossa oli jokunen lokki vesialueella ja jokunen varis maa-alueella. En muista montako riistoja yhteensä oli, mutta Noora toi muistaakseni 6 riistaa hausta. Hausta sai ottaa aina kaksi omalla vuorolla ja mielestäni kävimme kolme kertaa hakuvuorossa. Noora aloitti haun ihan hyvin, mutta sen työskentely parani selvästi loppua kohden. Passissa Noora katseli uteliaasti toisen koiran suoritusta, mutta on varsin varma passissa olija. Olin varsin tyytyväinen Nooran kokeeseen, pientä epävarmuutta sillä on välillä lähdöissä, joista tuomarikin mainitsi.

Voittajaluokan koekin oli mukava, se alkoi joko vesiohjauksella tai kakkosmarkkeerauksella, meillä arpaonni laittoi meidät aloittamaan vesiohjauksella, joka meni Erkiltä ihan hyvin. Kakkosmarkkeerauksessa Erki haki toisen hyvin ja toiseen lähdössä pöljäili niin paljon, että sanoin jo tuomarille, että eiköhän tämä koe ollut tässä. Tuomarin ja tutun kanssa kilpailijan houkuttelemana jatkettiin kuitenkin eteenpäin koetta ja siirryttiin hakuun joka oli kuten avoimessa luokassakin, maalla ja vesialueella. Erki haku oli ihan ok suoritus, olisi hieman kauemmaksi saanut edetä vesialueella. Loppuun sitten vielä molemmille koirakoille pitkä ykkösmarkkeeraus, jossa Erkillä ei vaikeuksia ollut. Tulos sieltä saatiin sitten kuitenkin, kiitos tuomarin ja kanssakilpailijan! Itse olisin markkerauksen jälkeen lähtenyt kotiin, sen verran nousi savu korvista...
Erki kaipaisi kovasti  parityötreeneniseuraa passityöskentelyä 
varten, ja sitä meillä ei oikein ole. Ensi viikonlopun taippareiden jälkeen lähdetään kolmeksi viikoksi lomalle Ruoveden mökille, jossa ladataan akkuja ja mietitään jatkoa Erkin kanssa. Kivaa Rovaniemen reissulla oli, että näin Erkin molemmat sikäläiset pojat; Oton ja Willyn! Ja onhan noilla korkeuksilla aina yhtä hyvä tunnelma!! :)

Erki VOI 3, tuomarina Tobina Nyman.
Yleisvaikutelma: Työskentelyhaluinen koira, joka on ohjaajansa hallinnassa. Selvittää kokeen. Tänään jonkun verran puutteita jokaisessa osa-alueessa, jotka vaikuttavat palkintosijaan.

Nooran mejäarvostelu VOI 2/39p. tuomarina Jouni Simonen
Hyvä rauhoitettu lähtö. Vauhdikasta jäljestystä heti alusta, mutta juuri ennen 1.osuuden puoliväliä koira poistuu määrätietoisesti jäljeltä, tästä koiralle osoitetaan puhdas jälki, jonka jälkeen koira jäljestää loppuun asti mallikkaasti. Katkokulman koira selvittää tarkan etsinnän jälkeen. Kulmat 2 ja 3 suoraviivaisesti. Makaukset 1 ja 2 koira merkkaa pitkällä nuuhkaisulla, mutta 3 ja 4 nuuhkaistaan nopeasti. Kaadolle tullaan suoraviivaisesti ja sorkka noudetaan omistajalle. Kaikenkaikkiaan hyvä suoritus tänään.