Viikonloppu oli oikein mukava Loukusassa, joka on siis Isolta Syötteeltä n.30km kohti Posiota. Niitä pöljiä porojakin nähtiin ihan urakalla... ;) Läheisen harjun päälle piti tälläkin reissulla kiivetä katselemaan maisemia. Lauantaina hommailtiin kaikkea muuta, mutta sunnuntaina kävimme treenaamassa koiria.
Teimme pienen kanavan toiselle puolelle hakualueen ja Juha ohjasi Nooran, jotta Erki saa sitä kaivattua parityötä. Ei se tietysti Noorallekaan huonoa tee, mutta Noora nyt on koulutettu hallittavuuden osalta niin paljon paremmin, että malttaa ihan hyvin odotella omaa vuoroaan. Kumpikin teki varsin hyvän suorituksen, etenkin Nooralle on tullut roimasti sitkeyttä lisää.
Etukäteen oltiin viety myös molemmille ohjauksen Mustalammen vastarannalle, Nooralle pieneen kaislikkoon rannan eteen, Erkin ohajuksessa sen piti nousta vastarannalle ja edetä siellä vielä jokunen metri. Erkin ohjaus oli myös pidempi, koska se oli lammen leveimmässä kohdassa. Noora meni ohjauksensa (jälleen) mallikkaasti, pari kertaa piti sitä kääntää oikealle lähempänä vastarantaa, koska linja oli hieman vino. Hienosti kuunteli pilliä ja kääntyi, viime kesänä ois lähtenyt uimaan takaisin. Matkaa ohjauksella oli nimittäin sinne avo-ja voi-luokan välimaastoon. Hieno tyttö jälleen, tänä kesänä edistynyt huimasti!
Erki meni myös hyvin ohjauksensa, pientä epäröintiä alussa, mutta sitten ui reippaasti vastarannalle ja nousi siellä maalle edeten helposti damille. Tornion kokeen ohjattu hakuhässäkkä (aivan liian vaikea Erkille) teki hirveästi hallaa Erkin ohjauksille, mutta pikkuhiljaa treenaamalla ne alkavat olla taas mallillaan. Ollaankin tehty nyt kaikki vaikeammat ohjausjutut alkuun motivoituina ja nyt nuo sokotkin alkavat jälleen sujua. :)
Mulla ei ole tällä hetkellä mitään hirveätä hinkua startata useasti Erkin kanssa, vaikka sillä se yksi ykkönen onkin, haluan ennemmin sen ongelmakohtia oikeasti kuntoon. Erki on kuitenkin ensi vuonna vasta 5-vuotias, joten sillä toivottavasti jokunen koevuosi on vielä edessä!