Viikonloppu mennä hurahti, Santtu oli anopin kanssa Ranualla eläinpuistossa ja mökillä Ison Syötteen maisemissa, Juha päivysti ja itse olin 2,5 päivää järjestämässä OSN:n ja ostyn kahta ryhmistä jotka olivat Virpiniemessä. Viikonloppu meni todella siis siinä, eikä koirien kanssa tehty mitään. Juha tosin kävi juoksuttamassa niitä parina päivänä. Itsellä meni muuten aika ns. neljän seinän sisällä, mutta labbikset kävin katsomassa kun kuulin, että unkarilainen tuomari oli kasvattajatuomari. Jouduin siinä sitten hetkellisesti kehäänkin Oprin (Jummi-Jammin Nightwish) eli Erkin ensimmäisen morsmaikun kanssa kun Teijan itse oli samanaikaisesti kultsukehässä Mellin kanssa. Sen verran hyvin Opri minunkin kanssa esiintyi, että sai ERI:n vaikka haikailikin kyllä aluksi hieman oman äiskänsä perään... Teija ehti onneksi takaisin kilpailuluokkaan ja siitä eteenpäin PN-kehään, jossa Opo oli PN-2 ja sai ensimmäisen sertin! g050.gif Hienoa!

Eilen illalla käytiin sitten taas Annen ja Tarmon kanssa treenaamassa, tällä kertaa Siniluodossa veneen kanssa. Huomaan nyt kuinka vaikeaa on jälkikäteen muistaa ihan kaikki, kun koiria onkin kolme...! Teimme kaikille muutaman kakkosmarkkeerauksen ja lopuksi yhden vesiohjauksen. Napille ja Miloulle markkeerauksissa toinen tippui kaislikkoon ja toinen lumpeiseen avoveteen. Erkillä molemmat pyrittiin saamaan kaislikkoon ja matkakin oli tietysti pidempi kuin muilla.

Erki
ainakin aluksi markkeerasi lyhyemmän heiton hieman pitkäksi, mutta saimme sille myös hyvin onnistuneita suorituksia. Lopuksi Erki teki pitkän vesiohjauksen, olin itse käynyt viemässä damin paikalleen, jotta tiesin tarkalleen missä se oli. Erki "seilaa" ohjauksessa monesti alussa, eli käytännössä koittaa itse katsella näkyisikö jossain jotain. Olen kuitenkin treeneissä nyt aina ohjannut sen siitä eteenpäin koska voittajassa sitä ei kuitenkaan saa uudelleen lähettää. Niin tein eilenkin ja Erki menikin alun 30-40 metrin jälkeen varsin sujuvasti ja nopeasti damille asti.


Milou onnistui kaikissa markkeerauksissaan hyvin, olin niihin oikein tyytyväinen. Kun se palautti viimeistä markkeerausta, Anne jätti meille veteen ohjausdamin. Myös ohjaus meni hyvin, tämä oli nyt pisin vesiohjaus minkä olen Miloulle tehnyt. Milouhan osaa kaikki suunnat jne. todella hyvin, samoin kuuntelee pilliä hyvin.

Napille jouduttiin ottamaan ensimmäinen markkeeraus heti uudestaan, lähti hakemaan kaislikkoon tippunutta damia, kaislikon reunalla päättikin, että hakee ensin avoveteen tippuneen damin, jonne sitä en päästänyt vaan uusittiin sitten koko homma. Tämän jälkeen kaikki markkeeraukset menivätkin hyvin, samoin vesiohjaus joka oli Napille jo pitkä (sokko), pystyin sen pysäyttämäänkin pariin kertaan ja oikeasti ohjaamaan. Uudelleen taakselähtemistä meidän tosin pitää nyt muistaa treenata. Napilla on nykyisin tiettyä omapäisyyttä, jota näissä ruskeissa pojissa en ole huomannut. Se haluaisi toisinaan mennä just sinne minne itse haluaa... En pidä piirrettä ollenkaan huonona, Nappi on kuitenkin aika herkkä koira ja on nyt saanut itseluottamusta ja sen mukana tuota omapäisyyttäkin. Nykyisin se on paljon sitkeämpi ja sitä todella voi ohjatakin eikä se vain lähde heti tulemaan pois, jos sen työskentelyyn "puuttuu" eli esim. pysäyttää pillillä ohjauksessa. Samaa sitkeyttä näkyy myös sen jäljestyksessä.