Maanantai:

Treenattiin pellolla Annen ja Tarmon kanssa. Heittäjä pysyi samassa kohtaa metsäsaarekkeen edessä ja heitotkin heitettiin samoille alueilla. Koiran kanssa sen sijaan vaihdettiin paikkaa ja saatiinkin aikaan hyvin erilaisia näkymiä sekä ojien ylityksiä eri kulmista. Koska pellot on kesannolla, heinäkin oli siellä hyvin pitkää. Erki: Teki kakkosmarkkeerauksia useammasta eri kohdasta ja kauempaa kuin muut koirat. Nyt olin tyytyväinen Erkin markkeerauksiin, sillä kun on ollut hieman kummallisia "vinkeitä" parilla aiemmalla kerralla kun on markkeerauksia tehty. Etsi todella sitkeästi oikealla alueella, jotta sai damit ylös. Heinä tosiaankin oli pitkää, joten ei koirille mitään helppoa.

Milou: Sain Miloulla hyviä onnistumisia. Miloun ongelmahan on, että tulee nopeasti epävarmaksi, jos tehtävä ei onnistu ja on herkästi "allapäin". Sain sen kanssa myös iloisuutta luovutuksiin, mihin olin erityisen tyytyväinen.

Nappi: Nappi oli kuten Annen kanssa todettiin, päivän paras! Etsi todella tarkasti oikealta alueelta laajentamatta, niinpä myös löysi damit nopeammin muut. Nappi on oikein hirmu paljon kehittynyt markkeerauksissa ja mennyt muutenkin eteenpäin. Hyvä tyttö!

Keskiviikkona oli poikkeuksellisesti ryhmän nometreenit ja teimme riistalla hakua Vuolujärvellä. Alue oli pitkä, mutta lähetyspaikkaa vaihtamalla sen sai sopimaan eri luokan koirille. Hetteisen alueen ja suon reunalla oli 4 varista, joista pari enemmän metsän puolella, kaislikkoreunalla (veneestä täyttiin) 2 sorsaa, 2 lokkia ja koskelo. Maastona siis melko raskas ja vetinen.

Erki aloitti koko homman tekemällä muille taas "uria", Erki lähti tietysti hakuun aluksi muita kauempaa. Ja hyvän haun Erki tekikin, toi nopsasti 8/9 riistaa (4varista ja 4 vesilintua) ja viimeistä en halunnut yrittää pois, koska lähti hyvin myös todella etäälle. :)

Milou pääsi riistan kanssa tekemisiin ekan kerran tälle vuodelle, mutta ei siinä mitään ongelmia ollut, Miloukin teki hyvän haun, ja lopetin kun oli tuonut 7/9 (3varista ja 4 vesilintua) Luovutukset ja kaikki  muu meni tosi hyvin. Niin hauskaa pojalla oli, että teki mulle niitä Miloun omia ilohyppyjään kun vein sen autolle (Miloun ilohyppy= hypätään kaikki jalat yhtä ylös ilmaan) :)

Nappi viimeisenä mun koirista vuoroon. Mietin, miten mahtaa haku sujua kun edellisestä kerrasta on jokunen kk aikaa. Mitä vielä, Nappi teki yhtä varman suorituksen kuin ruskeatkin pojat, otin Napilta myös 7/9. (4varista ja 3 vesilintua)

Torstaina treenattiin Annen kanssa eri pellolla kuin maanantaina, kesannolla tosin tämäkin. Ohjauksia oli päivän teemana.
Nappi teki ensin sokkona linjan heinittyneellä peltotie uralla, sitten motivoituna sarkojen poikki kuusen luokse. Tämän jälkeen Anne heitti samaan paikkaan aina uuden damin, kun Nappi oli palauttamassa ja itse pidensin matkaa ohjausten välissä. Kun Nappi ajautui hieman sivuun kuusesta, otti hyvin sivusuuntia. Onpa hienoa, että tätä koiraa pystyy nykyään jo oikeasti ohjaamaankin, eikä ainoa vaihtoehto ole enää vain suoraa linjaa meneminen. Lopuksi yksinkertainen häiriö linjalle, jossa ei ongelmia.

Milou teki pitkästi samat jutut kuin Nappikin, tosin sen linjalla tuossa peltotien uralla oli 3 damia eri etäisyyksillä. Milou kuuntelee tosin hyvin ohjausta. Ja oli taas iloinen!

Erkillä myös ensin sokko peltotiellä, sitten viistosti koko yhden peltosaran myötäisesti ensin motivoituna ohjaus, sitten  pari sokkona. Olin siis Erkin kanssa pellon yhdessä kulmassa ja Anne toisessa päässä peltoa vastakkaisessa kulmassa. Ensimmäisellä motivoidulla Erki meni hyvin linjan, mutta pöllöili lähihaussa niin paljon, että pidin sille puhuttelun jonka jälkeen asiat sujuivatkin, niinkuin ohjaaja halusi...
Erki teki tietysti huomattavasti muita vaikeampia häiriöitä, joissä häiriöheiton ja ohjauksen välinen sektori oli kapea. Erki on varsin hyvin ohjattavissa tällä hetkellä, mistä lie usko ohjaajan sanomisiin on talven aikana tullut...