Niin on vuoden ensimmäiset nomekokeet takana ja Erki yllätti eilen ainakin ohjaajansa hakemalla VOI 1-tuloksen! Itse olin startin jälkeen todella tyytyväinen meidän kokeeseen, ensimmäisen kerran sitten pitkästä aikaa. Olen ollut tyytyväinen meidän suoritukseen nomessa viimeksi jonkun alokasluokan kokeen jälkeen ja alossahan me kisattiin vuonna 2005... Kokeessa oli sekä ohjaukseen, että hakuun lähetys veneestä -tulipa tehtyä moinen sitten ensimmäistä kertaa..!

Tässä meidän arvostelut molemmilta päiviltä, kirjoitan myöhemmin lisää kokeen kulusta (ihan hiukan väsynyt taas...). Lauantaina vaikeuksia tuotti haku; vain Erki ja toinen ykkösen saanut koirat toivat kaikki 4 riistaa. Tänään ongelmia tuotti markkkeeraus.

Lauantai 31.5. VOI 1, tuomari Raija Viidanoja

Haku: Aloittaa hakutyön tehokkaasti, tuo nopeasti kaksi riistaa. sen jälkeen ohjaajalla vaikeuksia saada koira oikealle alueelle. Koira jatkaa hakua itsenäisesti löytäen riistan, jonka jälkeen koira ei haluaisi lähteä tyskentelemään alueelle. Lopulta lähtee ja tekee töitä löytäen kauimmaisen riistan. Tuo 4/4.
Ohjattavuus: Koira on vaivattomasti ohjattavissa maalla ja vedessä, kuuntelee ohjaajaansa.
Paikallistamiskyky: Havaitsee molemmat pudotukset, noutaa jälkimmäisen nopeasti. Muistaa ensimmäisen, etsii itsenäisesti sen ylös.
Riistan käsittely: Hyvät otteet ja luovutukset.
Muut ominaisuudet: Tarkkaavainen ammuttaessa.
Yleisvaikutelma: Työskentelyhaluinen koira, joka on ohjaajansa kanssa yhteistyössä ja selvittää sekä paikallistamis- että ohjaustehtävät ripeästi. Koira ei täysin keskity loppuun saakka hakutyössä, työskentelee kuitenkin kokonaisuudessaan mukavasti kokeen läpi.


sunnuntai 1.6. VOI 3, tuomari Veli-Erkki Haataja

Haku: Hakualueella koira hakee koko alueen, myös raskaat maastot.
Ohjattavuus: Tehtävät saadaan suoritetuksi.
Paikallistamiskyky: Selvittää molemmat tehtävät.
Riistan käsittely: Tiukahko ote, ei riko.
Muut ominaisuudet: Erittäin levoton passikoira.
Yleisvaikutelma: Itsestään hieman levottoman kuvan antanut koira, joka osaa tehtävät mutta passikäyttäytyminen alentaa palkintosijaa.