Meidän koirat korkkasivat mejäkauden eilen ensimmäisillä treenijäljillä, mutta Erkin Ja Napin velipoika Otto avasi koekauden Kalannissa hienosti: Toinen AVO 1-tulos Otolle pistein 46 ja näin Ottokin siirtyy voittajaluokkaan! Aika näyttää, montako jälkivaliota tähän pentueeseen saadaan Miloun ja Napin kaveriksi...

Napin mejäkausi alkoi oikeastaan perjantaina, kun sulatin isompaa verimäärää, jotta sain sen jaettua pienempiin pulloihin. Nappi kävi aina välillä lipomassa veritippoja pullojen suista. Lauantaina, kun Juha lähti jälkien vetoon, Napilla oli tosi tuskainen tunti odotella kotona. Erki nukkui niinkuin aina, mutta Noora kulki huolestuneena ikkunoiden ja ulko-oven väliä. Päätyi lopulta olohuoneeseen istumaan ikkunan eteen ja vahtimaan ulos. Kun Juha sitten palasi, Nappi pomppi eteisessä "joko mennään, joko mennään?"-tyyliin... ;) Ei liene vaikeaa arvata, mikä on Napille kaikista rakkainta tekemistä (syömisen lisäksi)...

Nappi käyttäytyikin eilen ekalla jäljellä itselleen epätyypillisesti: se oli vetänyt koko jäljen ajan! Kerrankin joutui Juhakin jarruttamaan. Kulmissa tai makauksilla ei ollut ongelmia, katkolla sen sijaan olisi ensin jatkanut suoraan, mutta Juha ei ollut päästänyt. Jäljellä oli haissut joku muukin, koska Nappi oli kulkenut yhdellä suoralla osan matkaa nenä ylhäällä haistellen. Nappihan on tosi voimakkaasti maavainuinen jälkikoira. Varsin näpsäkkä aloitus Napille, eiköhän se katkokin mieleen muistu. Juhan kanssa näet etukäteen ajateltiin, että Napin eka jälki voi mennä plörinäksi ihan sen takia, että oli kaksi päivää jo niin kovasti menossa jäljestämään ja käynyt eteisessä katselemassa jälkivaljaita... ;) Pienessä päässä asuu paljon järkeä. ;)

Erki aloitti jäljen yllättäen maavainulla edeten, mutta ensimmäisen kulman kohdilla tuli takaisin Erkimäinen pääosin ilmavainulla etenevä tyyli. Talven aikana olen hieman päässyt unohtamaan, kuinka kovaa Erki voikaan vetää, vaikka sen veto onkin nykyisin ehkä puolet entisestä. Erki meni yllättäen tosi hyvin koko jäljen, kulmat jotka Äetsän kokeessa vielä aiheuttivat paljon työtä, menivät helposti ja katkokin ratkaistiin muutamalla pistolla. Erki ei varsinaisesti rengasta, kuten Nappi, vaan tekee sellaisia pistoja erisuuntiin. Jalanjälkiä Erki ei seurannut, mutta varmaan niistä tukea kuitenkin otti, vaikkei se ulospäin näkynytkään. Makaukset merkattiin myös hyvin. Olin oikein tyytyväinen Erkin ensimmäiseen jäljestykseen! :)

Eilen oli muutenkin mukava päivä, kävin Oulussa, jossa oli OSN:n taippariviikonlopun treenipäivä. Sinne tuli 3 Erkin ja Oprin mustaa 12vkoa vanhaa penskaa, Leevi, Otto ja Pablo. Oli mukavaa nähdä penskoja omistajineen ja näyttää pennuille varista sekä lokkia. Hienon näköisiä poikia on kasvamassa Oulussa! :) Ottivathan ne jo toki aika kovasti matsiakin keskenään, piti välillä mennä väliin, ettei mene hampaat velipojan nahasta läpi.... Kuviakin otettiin ja laitan niitä sivuille kun saan ne Teijalta. Penskat tulevat meille joskun toukokuussa tapaamaan isukkia ja samalla katsotaan noutojuttuja.