Meille tuli mahdollisuus viettää pitkä viikonloppu, joten lähdimme torstaina kohti Ruovettä ja kotiuduimme tänään. Koirien kanssa kävimme treenaamassa perjantaina, tänäänkin oli tarkoitus, mutta lunta satoi sen verran sakeasti, että jätimme väliin.
Perjantaina treenasimme molempien kanssa pelkkiä markkeerauksia, niitä tulee kuitenkin aika harvoin heiteltyä. Erkille löytyi mainio paikka, matalaa kaislikkoa, jossa kasvoi pajupuskaa siellä täällä. Kaislikko oli jääkerroksen alla ja päällä ei ollut kuin viitisen senttiä lunta. Eli kivasti vaihteleva maasto, jossa damit eivät päässeet juuri uppoamaan. Erkille tehtiin 3-markkeerauksia, kaikki "leveästi" ja lopuksi muutama linjakakkosmarkkeeraus. Kaikki meni hyvin, parissa ensimmäisessä linjamarkkeerauksessa hieman kesti hahmoittaa minne kauempi tippui, kun ei ole syvyysnäköä ole tarvinnut pitkään aikaan tosissaan käyttää, mutta nopeastipa sekin palautui ja Erki ratkaisi tehtävät helposti.


Noora treenasi pellolla, jossa sielläkään ei lunta ollut kuin pikku kerros. Noora tarvitsee selvästi enemmän markeeraustreeniä ja jatkossa teemme sille enemmän pelkkiä ykkösmarkkeerauksia vaihtelevilla etäisyyksillä. Nooralla nimittäin oli selvästi välillä ongelmiä oikean etäisyyden arvioimisen suhteen.

Tänään Erki sai uuden kiertopalkinnon, kun siitä tuli Lakeuden Noutajakoirayhdistyksen Paras Metsästyskoira 2007! Kolmas kerta Erkille peräkkäin ja näin ollen pytty jää pysyvästi tänne piirongin päälle. :) Sen sai kolmella saman ohjaajan kiinnityksellä, mutta meillä toki koirakin oli kaikilla kerroilla sama. Kuvassa Erki 2006, 2-vuotiaana saatuaan pystin ensimmäisen kerran.

IMG_0348.JPG


Oprin pennuista on otettu 3-viikkoskuvia viime viikolla. Päivittelin niitä lisää tänne, mutta tässä "esimakua". :) Viikon päästä menen näyttämään penskoille siivekkäitä otuksia, saas nähdä mitä niistä tuumaavat?
1322178.jpg


1322193.jpg