Alman pennut ovat ehtineet reilun viikon ikään, kuvia löytyy lisää täältä.

eka_viikko3.jpg

Lauantaina käytiin Erkin kanssa tokokokeessa, jossa nollaksi meni pari liikettä, joten se oli sit siinä. Tosin säistä johtuen päästiin tosi huonosti treenaamaan pari viimeistä viikkoa, kun kaikkialla oli niin liukasta, joten osasin asiaan etukäteen varautuakin. Virtaa Erkillä oli taas kuin pienessä ydinvoimalassa... Mulla onkin nyt mietinnässä, miten treenaan entistä perässä vedettävää, jonka mielestä tokokisatkin on nykyään sikahauskoja! Tuomari tykkäsi kokonaisvaikutuksena kuitenkin 9½ verran ja kysyikin käydäänkö me PK-puolella. Vastasin tietysti, että ei mutta noutajien metsästyskokeissa kyllä, johon tuomari tuumasi, että siellä tällä koiralla varmasti tapahtuu. Joku katsojista tuli kokeen jälkeen juttusille, kertoa kuinka mukavaa on nähdä koira, vieläpä labradori jolla on intoa ja vauhtia, tämä ei taida olla niitä näyttelylinjaisia?..... Pakko oli vastata, että on se sentään muotovalio. ;) ;)
Luulisin Erkin ulkoisen olemuksen ja koon kertovat, ettei olla rimppakinttujen sukua. ;)

Sunnuntaina oli nomen yhteistreenit, jossa Erki pääsi aloittamaan. Erkille tehtiin koko pellon mittainen linja (sokko), jonka toiseen päähän vietiin muutama dami odottamaan. Pituutta en lähde arvioimaan, kun ei tullut mitattua. Ensin Erki otti puhtaan linjan, joka meni hyvin. Tämän jälkeen tehtiin niin, että Erkille heitettiin markkeeraukset linjan molemmille puolille, n. puoleenväliin linjaa. Erkille jäi siis kakkosmarkkeeraus muistiin ja otti niiden välistä mennen ohjauksen ensin pois.
Erki toimi treenit kuin unelma, viime viikon pöllytys pillipysäytyksen yhteydessä oli hyvin muistissa ja pilliä kuunneltiinkin erinomaisesti. Markkeeraukset myös muisti helposti. :) Vain silloin kuin vaihdettiin mark. heittojärjestystä, Erkille tuli joku hetkellinen "blackout" linjalla, mut sekin selvitettiin kuitenkin helposti. Hienot treenit ja hieno koira!! Vaikka aina kehunkin meidän Nooran älykkyyttä (koska se on siinä omaa luokkaansa), ei Erkikään mikään tyhmä koira ole. Ehkä hieman putkiaivo joskus. ;)

Noora teki vastaavaa paljon helpompana, damit laitettiin motivoidusti ja lähetyspaikka oli siten, että markkeeraukset tulivat selvästi lähetyspaikan sivuille. Nooralle olisi voinut tehdä vaikeammankin tehtävän, sillä ei ollut pienintäkään epäröintiä missään, mutta kun se on ollut huono markkeeraaja, on hyvä et tällaisia itseluottamusta nostattavia treenejä sille tehdään. Markkeerauksen suhteen siis.

Koska meidän kalenteri näytti kovin pitkään kovin tyhjää ;) on siihen nyt tullut täytettä. Olen muutenkin miettinyt kevään / kesän ohjelmaa paremmin, koska kaikkialle minne haluaa, ei kuitenkaan pääse / pysty menemään.
Aion keväällä / alkukesästä käydä enemmän näytelmissä ja tokokokeissa. Tokon treenausta jatkan nyt kummankin kanssa, seuraavat starttimahdollisuudet on huhti-toukokuussa. Napinkin kanssa on tarkoitus päästä ihan kokeisiin asti...
Oijärvellä meidän molemmat starttaavat nome-b:ssä, mutta muuten b-kokeissa käydään sitten kun saadaan riittävästi vesitreenejä alle eli loppukesästä ja syksyllä. Napin startit riippuu tietysti myös juoksusta, joita odotan touko-kesäkuulle. Mahdollisesti myös starttaan molempien kanssa WT-kokeessa jossain vaiheessa. Mejästartteja katsotaan sitten sen mukaan minne päästään. Aika näyttää mikä toteutuu ja missä järjestyksessä....

Nyt on kiertopalkintojen ja muiden muistamisten aika eri yhdistyksissä. Mun suureksi yllätykseksi, Erki sijoittui lauantaina Raahen Koirakerhon näyttelykoirakisassa sijalle 3. urosten puolella. Olin tästä erittäin yllättynyt, koska Raahessa on paljon kauniita koiria eri roduissa ja sellaisia todellisia näyttelytykkejäkin. Kisa oli uroksissa vielä aika tiukka, sen voitti Kaisan lk collie Niilo 90 pisteellä, toinen oli Irinan lapinporokoira Puti 89 pisteellä ja Erki sit kolmas 87 pisteellä. :) Nartuissa paras oli Heikkisten Plättä-beagle peräti 111p. keränneenä. Erki kiittää ja kumartaa sekä onnittelee kaikkia muita eri lajeissa pärjänneitä!!